Търговските преговори за Brexit не могат да бъдат завършени по графика,

...
Търговските преговори за Brexit не могат да бъдат завършени по графика,
Коментари Харесай

Барние: Сделката за Brexit може да бъде постигната до 2021 г.

Търговските договаряния за Brexit не могат да бъдат приключени по графика, избран от премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън. Това е декларирал основният договарящ за Brexit от името на Европейския съюз Мишел Барние в собствен персонален диалог с евродепутати, написа английският вестник The Independent, представен от " Фокус ".
Това се разкрива в изминал запис на персонален диалог сред Барние и евродепутати, в който се чува по какъв начин той назовава 11-месечния краен период за сключване на такова съглашение „ нереалистичен “.
„ Във връзка с това съглашение, ние не можем да реализираме всичко за 11 месеца. Ще създадем каквото можем, само че няма да успеем да свършим всичко “, споделя Барние в среща с евродепутати в Брюксел, която се е провела в последните няколко дни.
Записът провокира критиците на Джонсън, които обявиха, че той „ лъже гласоподавателите “ си за Brexit, които изказвания бяха повторени и от опозиционните партии.
Барние, който неотдавна беше назначен отначало да води договарянията за Brexit е споделил още, че сходно съглашение не може да бъде подписано в границите на 11 месеца, като вместо това задачата е да се подпише „ минимумът “, който да уреди взаимоотношенията сред Брюксел и Лондон след Brexit.
Той прибавя, че без в допълнение удължение на директния интервал с най-малко година или две, има към момента късмет страната да напусне без договорка.
„ Ако няма удължение, ние ще имаме въпреки всичко няколко месеца да реализираме това, което може да се опише като минималното допустимо за стопанската система и сигурността или да се подготвим за (Brexitа) “, твърди Барние, като прибавя, че решението ще би трябвало да бъде взето от държавното управление в Лондон до месец юни 2020 година
Тези разкрития ще разколебаят някои гласоподаватели, които биха подкрепили Джонсън и неговата Консервативна партия в изборите на 12 декември, поради обещанието да бъде „ сбъднат Brexit “ и този въпрос най-накрая да бъде оставен в предишното.
Записът обаче демонстрира, че това надалеч не е по този начин, тъй като европейските чиновници се готвят за договаряния, които ще продължат още години.
По-рано Барние обществено обърна внимание и утвърди графика на Джонсън, евентуално с вярата той да го прокара в английския парламент. Но в Брюксел и в други европейски столици, фактът че съглашение за свободна търговия не може да бъде реализирано за по-малко от година е обществена загадка измежду политиците – както и удостоверява изтеклият запис.
По-рано, по време на едно от последните си обществени обръщения преди изборите, Джонсън съобщи, че нови договаряния за Brexit ще стартират скоро и че държавното управление ще се концентрира върху „ проблемите, интересуват “ британците.
Консерваторите отхвърлиха да разясняват изтеклия запис, само че опозицията не пропусна шанса да подлага на критика премиера.
„ Това удостоверява това, което към този момент знаехме, Борис Джонсън лъже гласоподавателите за своите деструктивни проекти за Brexit “, съобщи депутатът от либералдемократическата партия Том Брейк пред английския вестник.
„ Продажната договорка на Джонсън ще ни върне към пътя за Брекзит без договорка. И той желае тъкмо това, тъй че да вкара страната в токсична комерсиална договорка с (президента на Съединени американски щати Доналд) Тръмп и да продаде Националната здравна работа на фармацевтичните американски компании “, съобщи изготвилият предизборната акция на Лейбъристката партия Андрю Гуин.
Всички 27 водачи на страните-членки на Европейски Съюз (без Джонсън) ще се срещнат 12 и 13 декември, с цел да обсъдят идната фаза на договарянията за Brexit, където и ще дискутират тактиката си за излизането на Англия от Общността и ще дадат нови указания на Барние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР